Information inför hösten

 

Hoppas sommaren varit bra trots att den varit annorlunda i år. Där mycket som inte är sig likt längre. Vi har nu haft ett ovanligt långt uppehåll med gymnastiken. Tyvärr måste vi göra uppehåll denna höst och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessa trädde i kraft 1 april och sträcker sig året ut. Folkhälsomyndigheten har heller inga planer på att häva rekommendationerna. Nedan finns ett utdrag från Folkhälsomyndigheten.

Här kommer ett tips!

Vi hoppas att ni mår bra och passar på att promenera och röra på er utomhus i det soliga vädret. Men vill man få ytterligare träning så kan vi tipsa om ett tv program som heter Hemmagympa med Sofia vilket går varje dag kl 09:10 på SVT 1.

Det är olika varje dag och samtliga program finns på SVT Play så man kan välja själv vilken tid man vill titta. Man kan såklart också titta på fler program för att få mer träning.

Ett annat tips kan vara att besöka de utegym som finns på bland annat i Askimsbadet, Ruddalen och Skatås.

———————————————————-

HSLF-FS2020:12

Föreningar
Allmänna råd
För att undvika spridning av covid-19 bör föreningar1. om det är möjligt skjuta upp årsmöten och föreningsstämmor eller genomföra dem digitalt, samt2. undvika andra möten eller genomföra dem digitalt.


Idrottsföreningar
Allmänna råd
För att undvika spridning av covid-19 bör idrottsföreningar1. se till att närkontakt mellan idrottsutövare undviks,2. när det är möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus,3. skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper,4. begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel, och5. se till att onödiga resor i samband med idrottsutövande undviks.6Undvika att flera personer samlas, särskilt i trånga lokaler.
 Dessa föreskrifter träder i kraft den 1 april 2020 och gäller till och med 31 december 2020.
 Folkhälsomyndigheten JOHAN CARLSON Bitte Bråsta
HSLF-FS 2020:12 4 Elanders Sverige AB, 2020 HSLF-FS kan laddas ner via Folkhälsomyndigheten. Webb: www.folkhalsomyndigheten.se Författningen kan beställas via: Norstedts Juridik 106 47 Stockholm Telefon: 08-598 191 90 E-post: kundservice@nj.se Internet: www.nj.se/offentligapublikationer SVANENMÄRKET Trycksak 3041 0123

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *